Suroviny
- morková kost 2 (500g)
- hovězí kližka 500 g
- hovězí žebra 500 g
- hovězí přední 500 g
- cibule 4
- mrkev 6
- brambory 3
- kořenová petržel
- sůl
Postup
- Maso opláchneme vodou, osušíme a napěchujeme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a na středním plameni necháme probublávat cca 3 hodiny. Až je maso měkké, osolíme. V průběhu vaření čistíme vývar odebíráním pěny.
- Poté kusy masa vyndáme a necháme vychladit v lednici. Vývar přelijeme přes jemný cedník do druhého čistého kastrolu. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky a přidáme do vroucího vývaru. Vaříme ji ne úplně doměkka.
- Maso nakrájíme na tenké plátky (proti vláknu masa), klademe na polévkový talíř, přidáme kousky zeleniny (petržel nepoužijeme!) a zalijeme horkým vývarem – podáváme.
Autor receptu: Jiřina Anna Jandová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!