Suroviny
- rajče 200 g
- fenykl 50 g
- mrkev 50 g
- řapíkatý celer 50 g
- šalotka 3
- česnek 3 stroužky
- máslo
- smetana
- zakysaná smetana
- rajský protlak 1 ML
- Bazalkové pesto 1 ML
- červené fazole hrst
- fazole
- jarní cibulka
- kukuřice
- zelí pak choi
- citróny 1
- tymián
- divoké koření
- červený vinný ocet
- olivový olej
- cukr
- sůl
- pepř
Postup
- Mrkev, řapík, celer, fenykl nakrájíme a orestujeme na pánvi na olivovém oleji. Přidáme cibulku, šalotku, česnek a restujeme do zlatova. Přidáme rajčata, fazole, protlak, pesto, cukr a krátce orestujeme. Nakonec přidáme divoké koření, tymián, zalijeme vývarem a povaříme. Vytáhneme divoké koření, tymián a polévku rozmixujeme.
- Dochutíme solí, cukrem, červeným vinným octem a nakonec zjemníme máslem a smetanou. K polévce si ještě připravíme orestovanou zeleninu a luštěniny. Nachystáme si předvařené fazole, kukuřici, kterou okrájíme na zrníčka. Jarní cibulku nakrájíme na větší kusy a stejně tak čínské zelí a pak choi.
- Takto připravenou zeleninu s fazolemi krátce orestujeme na másle, osolíme a pokapeme citrónem. Polévku ozdobíme zeleninou, zakysanou smetanou a olivovým olejem.
Autor receptu: Štěpán Polanský
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!