Suroviny
- čokoláda na vaření 200 g
- hladká mouka 2 PL
- vejce 4
- cukr krupice 150 g
- máslo 100 g
- zmrzlina (k servírování)
Postup
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Poté přidáme máslo, vejce, cukr a mouku, zamícháme a necháme chvíli odstát. Připravíme si kroužky na fondán a vyložíme pečicím papírem.
- Připravenou hmotu dáme do cukrářského sáčku a naplníme formičky do ¾, dáme ztuhnout do lednice. Zatuhlé fondány dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 7 až 8 minut. Hotový fondán posypeme moučkovým cukrem a podáváme se zmrzlinou.
Autor receptu: Pavla Zachová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!