Suroviny
- rýže arborio 300 g
- vývar 800 ml
- smetana ke šlehání 250 ml
- kuřecí prsa 800 g
- sušená rajčata 100 g
- parmazán 80 g
- oregano
- bazalka
- špenát 80 g
- červená cibule
- česnek 3 stroužky
- rajský protlak 60 g
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve si nakrájíme kuřecí prsa na nudličky. Na pánvi si lehce osolené kuřecí nudličky zprudka osmahneme, a když jsou téměř hotové, přendáme je do mísy stranou. Na pánev k výpeku dáme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, lehce necháme zezlátnout, poté přidáme veškerou rýži, 1–2 minuty opražíme, poté začneme postupně podlévat vývarem, dokud se rýže téměř neuvaří.
- Jakmile je na skus, přidáme do pánve nakrájená sušená rajčata, nakrájený špenát, rajčatový protlak, bazalku, oregano, parmazán, kuřecí nudličky a smetanu ke šlehání. Pořádně vše promícháme a necháme všechny chutě, ať se pořádně propojí a dovaří se nám rýže, cca 10 minut.
- V průběhu dochucujeme dle preference solí, pepřem, popřípadě nalijeme další tekutinu nebo přisypeme více parmazánu. Takto připravené rizoto podáváme nejlépe ihned.
Autor receptu: Renáta Sobková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!