Suroviny
- rýže carnaroli 480 g
- šalotka 4
- česnek 4 stroužky
- dýně Hokkaidó 900 g
- bílé víno 300 ml
- zeleninový vývar 2 l
- muškátový oříšek
- kuřecí supreme 5 ks
- parmazán
- máslo
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme si dýni na kostičky, osolíme a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby na 20 minut na 180 °C. Očistíme si supreme. Na šalotce s česnekem osmažíme rýži do sklovita. Poté přidáme víno a necháme odpařit.
- Přiléváme vývar postupně (vždy necháme vypařit) a na konec dýňové pyré, které si připravíme rozmixováním upečené dýně. Přidáme parmezán, ať máme krémovou konzistenci. Rizoto osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Na závěr vmícháme máslo.
- Kuřecí supreme očistíme, okořeníme a zatáhneme na oleji. Nejdřív kůží dolů, poté obrátíme. Přidáme máslo a prolijeme máslem. Maso po vyndání necháme 5 minut odpočívat a poté nakrájíme.
- Servírujeme: rizoto, hoblinky parmezánu, dýňový olej, nakrájená dýně a kuřecí supreme.
Autor receptu: Kateřina Jaworská
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!