Suroviny
- krevety 1 kg
- česnek celá palice
- petržel
- olivový olej
- červená paprika 2 ML
- bílé víno 4 PL
- citrony
- chilli papričky
- sůl
- pepř
Postup
- Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme stranou. V pánvi na olivovém oleji dáme restovat nasekaný česnek. Restujeme pomalu a dlouho na nízkém plameni. Po pár minutách přidáme chilli a chvíli restujeme.
- Přidáme krevety, minimálně 4 minuty restujeme, dokud nejsou růžové. Přidáme červenou papriku a víno. Necháme vyvařit. Na závěr přidáme nasekanou petržel. Naservírujeme na talíř a pokapeme citronem.
Bageta
- V misce necháme změknout 2 polévkové lžíce másla. Lehce dochutíme solí a pepřem. Přidáme dva rozmačkané stroužky česneku a nasekanou petržel.
- Důkladně promícháme. Namažeme na rozpůlenou bagetu. Dáme zapéct na 10 minut na 180 °C.
Autor receptu: Natálie Kotková
Přehrajte si exkluzivně první díl nové rozpálené show Česko na grilu na prima+