Suroviny
- sterilovaná cizrna 1 hrnek
- cvrčci 1/2 hrnku
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 1/4 hrnku
- tahini pasta 1/4 hrnku
- citronová šťáva z 1 ks
- mletý kmín 1/2 ML
- mletý koriandr 1/2 ML
- sůl
- pepř
Postup
- Začneme tím, že cvrčky očistíme od všech nečistot (nožky, křídla). Cvrčky dáme na několik minut do trouby, aby se vysušili. V mixéru smícháme cvrčky, cizrnu, nasekaný česnek, olivový olej, tahini pastu, mletý kmín, citronovou šťávu a mletý koriandr.
- Mixujeme, dokud nedosáhneme hladké konzistence. Dle potřeby přidáváme vodu, abychom dosáhli požadované konzistence hummusu. Dochutíme solí a pepřem. Servírovat můžeme dle naší fantazie.
Autor receptu: Tomáš Voříšek