Suroviny
- hovězí žebro (hrudí, harfa nebo oháňka)
- cibule
- petržel
- mrkev
- hladkolistá petržel
- nové koření
- černý pepř
- bobkový list
- celer
- česnek
- sůl
- pepř
Šunkové knedlíčky
- pečivo 100 g
- kravské mléko 100 ml
- uzená šunka od kosti 80 g
- cibule 1
- máslo 15 g
- hladká mouka 50 g
- vejce 1
- petržel 1 hrst
- majoránka 1 hrst
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Postup
- Hovězí maso dáme do hrnce, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, koření a vaříme na mírném ohni doměkka.
- Poté polévku scedíme, maso obereme a zeleninu pokrájíme.
Šunkové knedlíčky
- Pečivo nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka. Cibuli a šunku nakrájíme najemno a orestujeme na pánvi na másle.
- V míse smícháme pečivo, šunku s cibulí a přidáme vejce, nasekané bylinky, mouku, sůl, pepř a muškátový oříšek.
- Z těsta vypracujeme stejně velké knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, vaříme ještě tři minuty.
Autor receptu: Ondřej Provazník