Suroviny
- hovězí líčka
- mrkev
- petržel
- řapíkatý celer
- cibule
- cukr 1 PL
- česnek 2 stroužky
- červené víno 250 ml
- máslo
- bobkový list
- divoké koření
- tymián
- rajský protlak 1 PL
- kachní sádlo
- sůl
- pepř
Postup
- Maso si nakrájíme na kostky, osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu maso osmažíme ze všech stran na kachním sádle. Maso vyndáme z kastrolu a dáme stranou, přidáme trochu kachního sádla a na výpeku osmažíme nakrájenou mrkev s petrželí.
- Až zelenina zezlátne, přidáme cibuli, řapíkatý celer, tymián, bobkový list, celý pepř, nové koření a lžíci cukru.
- Poté co vše zkaramelizuje, přidáme 2 stroužky česneku a lžíci rajčatového protlaku. Restujeme 5 minut a přidáme 250 ml červeného vína. Necháme vyvařit alkohol a maso vrátíme do celé směsi. Zalijeme vše vývarem, přivedeme k varu a dáme do rozpálené trouby na 160 °C na 2,5 hodiny.
- Po vytažení z trouby vyndáme maso a celou směs propasírujeme přes cedník. Směs přivedeme opět k varu, lehce provaříme a po vypnutí plotny přidáme pár kostiček másla. Vrátíme maso, aby se prohřálo, a servírujeme s bramborovou kaší.
Autor receptu: Valentýn Brácha
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!