Suroviny
- Sumeček africký filet
- uzená paprika
- hladká mouka 100 g
- kukuřičná mouka 50 g
- slunečnicový olej
- kefír
- brambory
- sůl
- pepř
Salát
- cuketa
- polníček
- olivový olej
- balsamico (bílé)
- brynza
Chlebové sypání
- pečivo (staré)
- pistácie hrst
- lískové ořechy hrst
- goji hrst
Postup
Domácí hranolky
- Brambory omyjeme a v celku povaříme v horké vodě 2 minuty. Poté, co vychladnou, je nakrájíme na hranolky. Pečeme v troubě 20 minut na 180 °C.
- Nakonec vložíme na pár minut do fritézy s teplotou 170 °C, dokud nemají hezkou barvu.
Filé
- Sumečka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Naložíme ho na pár minut do kefíru, do kterého přidáme špetku uzené papriky.
- Poté filet obalíme v mouce a vložíme do fritézy, která by měla být rozpálená na 190 °C. Podle tloušťky ryby ji snažíme 3–10 minut.
Salát
- Cuketu nakrájíme na tenké plátky.
- Přidáme polníček, zalejeme olivovým olejem a balsamikem. Brynzu dáme na talíř, překryjeme ji salátem.
Chlebové sypání: Suroviny vložíme do mixéru, případně nasekáme najemno. V troubě pečeme do křupava.
Autor receptu: Bára Anna Stejskalová