Suroviny
- vepřová líčka
- kořenová zelenina 300 g
- cibule 100 g
- červené víno 200 ml
- demi-glace 500 ml
- rajský protlak 3 PL
- nové koření
- bobkový list
- rozmarýn
- tymián
- olej
- švestková povidla
- sůl
- pepř
Postup
- Na oleji zprudka opečeme osolená a opečená líčka, poté vyndáme z hrnce a na výpeku orestujeme kořenovou zeleninu a cibuli. Poté přidáme protlak, opět orestujeme a zalejeme vínem, přidáme demi-glace a přivedeme k varu.
- Vložíme líčka zpět, přidáme koření a dusíme v troubě cca 3 hodiny při teplotě 110–130 °C. Měkká líčka vytáhneme, omáčku propasírujeme a zredukujeme, zjemníme máslem.
Autor receptu: Veronika Pospíšilová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!