Suroviny
- krupicový cukr 200 g
- vejce 4
- olej 100 ml
- plnotučné mléko 100 ml
- polohrubá mouka 290 g
- vanilkový cukr (s citronem) 0,7
- kypřicí prášek do pečiva 0,7
- jahody
- hladká mouka (na poprášení ovoce)
- strouhanka (s máslem či olejem na vymazání)
- moučkový cukr
Postup
- Celá vejce ušleháme s cukrem, s vanilkovým cukrem a s citronem do pěny. Čím déle šleháme, tím bude bublanina nadýchanější. Poté postupně přidáváme olej, mléko a hladkou mouku, promíchanou s práškem do pečiva.
- Ovoce lehce poprášíme hladkou moukou. Těsto nalijeme na předem vymazaný a vysypaný pekáč a poklademe ho pomoučeným ovocem. Vložíme do trouby a pečeme na cca 180 °C zhruba 30 minut, tento čas je pouze orientační. Hotovou bublaninu posypeme moučkou.
Autor receptu: Barbora Miková