Suroviny
- vepřová žebra 1,2 kg
 - červená řepa 2
 - brambory 500 g
 - bílé zelí 500 g
 - fazole 1 plechovka
 - sádlo 2 PL
 - cibule 2
 - mrkev 2
 - petržel 1
 - celer 100 g
 - žlutá paprika 1
 - rajský protlak 70 g
 - hladká mouka 1 PL
 - voda 4 l
 - bobkový list 3
 - nové koření
 - sůl
 - pepř
 - kopr
 - petrželka
 
Postup
- Do hrnce dáme vařit na kousky nakrájené maso, poté vložíme osmaženu řepu, brambory nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme. Potom přidáme fazole.
 - Osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list. Přidáme na pánev dvě polévkové lžíce sádla, cibuli, mrkev, žlutou papriku, celer, petržel a krátce podusíme. Přidáme rajský protlak a zaprášíme moukou.
 - Na konec vše přidáme ke směsi v hrnci a 10–15 minut povaříme a můžeme podávat. Při podáváni můžeme ještě přidat do talíře lžíci zakysané smetany a ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a koprem.
 
Autor receptu: Ljuba Jarusevyč / Janáková