Suroviny
- vepřová žebra 1,2 kg
- červená řepa 2
- brambory 500 g
- bílé zelí 500 g
- fazole 1 plechovka
- sádlo 2 PL
- cibule 2
- mrkev 2
- petržel 1
- celer 100 g
- žlutá paprika 1
- rajský protlak 70 g
- hladká mouka 1 PL
- voda 4 l
- bobkový list 3
- nové koření
- sůl
- pepř
- kopr
- petrželka
Postup
- Do hrnce dáme vařit na kousky nakrájené maso, poté vložíme osmaženu řepu, brambory nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájené čerstvé zelí, ztlumíme plamen a na mírném ohni povaříme. Potom přidáme fazole.
- Osolíme, opepříme, přidáme nové koření a bobkový list. Přidáme na pánev dvě polévkové lžíce sádla, cibuli, mrkev, žlutou papriku, celer, petržel a krátce podusíme. Přidáme rajský protlak a zaprášíme moukou.
- Na konec vše přidáme ke směsi v hrnci a 10–15 minut povaříme a můžeme podávat. Při podáváni můžeme ještě přidat do talíře lžíci zakysané smetany a ozdobíme nasekanou čerstvou petrželkou a koprem.
Autor receptu: Ljuba Jarusevyč / Janáková