Suroviny
- brambory 4
- mrkev 2
- cibule 1-2
- petržel
- celer
- máslo 2 PL
- hladká mouka 1 PL
- sušené houby
- sůl 1 ML
- majoránka 1 ML
- česnek 3 stroužky
- mletý kmín 1/2 ML
- voda
- sůl
- pepř
Postup
- Brambory a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na másle do světle zlaté barvy. Zaprášíme hladkou moukou, přidáme trochu drceného kmínu (nemusí) a usmažíme světlou jíšku.
- Zalijeme asi litrem horké vody (nebo vývarem) a přidáme připravenou zeleninu a sušené houby. Osolíme a vaříme asi 20 minut doměkka. Na závěr dochutíme majoránkou a utřeným česnekem.
Autor receptu: Bára Nesvadbová a Pavlína Saudková