reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Žloutkové řezy
Autor: archiv Gurmet Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Hodnoceno: 0x
Lahodná tečka za skvělým obědem, kterou se zavděčíte úplně všem. Vyžaduje sice trochu času na přípravu, ale výsledek vás jistě přinutí na tuhle skutečnost rychle zapomenout.
do 1 hodiny
12 porcí

reklama

reklama

Suroviny (12 porcí)

Krém:

Postup

  1. Rozdělte těsto na poloviny. Každou půlku rozválejte na pomoučené ploše do placky tak, aby „sedla“ na plech. Důkladně těsto na plechu propíchejte po celé ploše vidličkou, aby se během pečení nenafouklo. Pečte ho asi 10 minut při 180 ºC nebo dokud nebude mít zlatavý nádech. Po upečení nechte pláty těsta vychladnout.
  2. KRÉM: Většinu mléka nalijte do hrnce a rozmíchejte v něm žloutky. Hrnec postavte na plotnu. Ve zbylém mléce rozmíchejte oba pudinkové prášky a oba cukry a přilijte směs do hrnce. Přiveďte za stálého míchání k varu. Vařte 2 minuty a stále míchejte – vznikne hustý pudink, který dejte vychladnout. Ve vedlejší nádobě vyšlehejte šlehačku. Až bude pudink úplně chladný, se šlehačkou ho promíchejte.
  3. Vychladlé pláty těsta ještě rozdělte na třetiny. Jednu třetinu potřete marmeládou, na ni naneste vrstvu krému a přiklopte dalším plátem těsta. Ten opět potřete marmeládou, navrstvěte krém a přiklopte třetím plátem, který posypte moučkovým cukrem. Stejně promažte i druhou část těsta. Slepené pláty zabalte do fólie, vložte je do lednice a nechte odležet 12 až 24 hodin. Podávejte nakrájené na kostky.
  4. Prima tip: Až vás bude „trápit“ přemíra jahod na zahrádce, zkuste jich několik nakrájet na plátky a zakomponovat je do řezů mezi marmeládu a krém.

Žloutkové řezy Foto: archiv Gurmet

Žloutkové řezy. Foto: archiv Gurmet

reklama

Související témata: Sladké