reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Zapečené rigatoni s masem
Autor: isifa.com Zapečené rigatoni s masem

Zapečené rigatoni s masem

Hodnoceno: 0x
Těstoviny tvoří základ italské kuchyně. Pasta al forno neboli zapečené těstoviny budou chutnat jistě celé rodině – rajčatová passata a maso, tím se nikdy nic nemůže zkazit.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

Na bešamelovou omáčku:

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli, celer a mrkev a vařte, až bude vše měkké. Potom přidejte mleté maso a restujte, dokud nezhnědne. Přidejte rajčatovou passatu, snižte teplotu a nechte pobublávat nejméně 1 hodinu.
  2. Ve vařící vodě uvařte těstoviny „al dente“. Nechte okapat a dejte stranou.
  3. V kastrolku rozehřejte máslo na střední teplotě, přidejte mouku a míchejte, aby se vše spojilo. Postupně přidávejte mléko za stálého míchání a šlehání, aby se neutvořily žmolky. Na mírném ohni vařte, dokud směs nezačne bublat a nezhoustne.
  4. Smíchejte uvařené těstoviny s masem, bešamelovou omáčkou a nastrouhaným sýrem. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Směs dejte do vymazané zapékací mísy a pečte v předehřáté troubě na 190 °C 45 minut.

Zapečené rigatoni s masem Foto:

Zapečené rigatoni s masem, foto: isifa.com

reklama

Související témata: Hlavní jídla , Italská kuchyně