Suroviny
- menší kuřecí stehna s kůží 4 ks
- prorostlá uzená slanina 6 plátků
- pár snítek tymiánu
- bílý chléb 1 krajíc
- Olivový olej 1 lžíce
- vaječné nudle 125 g
- římský salát 8 listů
- jemně nastrouhaný parmazán 15 g
- čerstvě namletý černý pepř
Na zálivku
- Česnek 1 stroužek
- ančovičky 2–4 filety
- dijónská hořčice 1 lžička
- créme fraiche 4 lžíce
- citronová štáva 2 lžíce
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6. Kuřecí maso dejte na středně velký pekáč. Dobře je ochuťte a položte na ně slaninu. Přidejte tymián, pokud ho použijete. Pečte 20 minut, potom přidejte kostky chleba, pokapejte je olejem a pečte dalších 20 minut nebo dokud nebude slanina a chleba křupavý a kuře propečené.
- Zálivka: V míse vyšlehejte všechny ingredience.
- Uvařte nudle podle instrukcí na obalu asi 4–5 minut.
- Stáhněte kůži z kuřete, nasekejte maso na malé kousky a vmíchejte je do zálivky.
- Listy salátu naaranžujte na talíře, naneste na ně ještě horké těstoviny, potom kuřecí směs a úplně nakonec slaninu a krutony. Posypte parmazánem, spoustou čerstvě namletého černého pepře a snítkami tymiánu, pokud chcete.
- PRIMA TIP: Na tento salát můžete použít i zbylé pečené nebo vařené kuřecí maso z jiného receptu a k němu jen připravit nasucho opečenou slaninou a krutony. Chcete-li podávat jako studený salát, prolijte uvařené těstoviny studenou vodou a nechte je dobře okapat.