Kuřecí řízek s pažitkovým pestem
Zdroj: profimedia.cz
Kuřecí řízek s pažitkovým pestem
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
17x
Řízek s pestem? Zní to trochu netradičně, ale určitě to vyzkoušejte, protože je to opravdová lahůdka. A domácího pesta si udělejte klidně víc a můžete ho použít i na těstoviny.
4 porce
60 minut
Suroviny
hladká mouka ochucená solí a pepřem
2 lžíce
Vejce
1 ks
Mléko
2 lžíce
čerstvá pažitka
2 lžíce
hladkolistá petržel
2 lžíce
strouhanka z bílého chleba
100 g
kuřecí prsa
4 plátky
Máslo
30 g
Olivový olej
2–3 lžíce
Na pesto
mandlové hoblinky
30 g
čerstvá pažitka
30 g
Česnek
1 stroužek
extra panenský olivový olej
5 lžic
nastrouhaný parmazán
15 g
Sůl
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Pesto: Do vysoké nádoby dejte mandle, přidejte pažitku, česnek a tyčovým mixérem nahrubo vše nasekejte. Postupně přidávejte olej, abyste vyšlehali pastu. Vmíchejte nastrouhaný sýr, dochuťte solí a pepřem a pesto přendejte do misky.
Ochucenou mouku nasypte na jeden talíř a strouhanku na druhý. Lehce našlehejte vejce s mlékem v mělké nádobě a přidejte do směsi bylinky. Obalte každý kousek masa v mouce. Potom v našlehaném vejci a nakonec ve strouhance, do které ho trochu přitlačte.
Na teflonové pánvi rozehřejte polovinu másla a polovinu oleje na střední teplotu a opečte dva řízky 3 minuty po každé straně a trochu je přitlačujte dolů, až budou zlatohnědé a měkké. Vyndejte z pánve a uchovejte v teple.
Pánev vytřete kuchyňskou utěrkou, abyste odstranili všechnu opadanou strouhanku. Přidejte zbylé máslo a olej až bude směs rozehřátá, opečte ostatní plátky. Řízky podávejte s novými bramborami trochou pesta navrchu a mladými hráškovými lusky.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.