Vystoupit ze zaběhnutých kolejí není žádná věda. Stačí vzít těstoviny, neudělat je slané, ale nasladko, nezalít je bešamelem, ale tvarohem s cukrem, nepoužít do nich rajčata, ale jahody a nezapéct je, pouze je uvařit. A je to!
Omyjte a pokrájejte jahody na omáčku a vložte je do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne.
Postavte hrnec s osolenou vodou na plotnu a přiveďte k varu. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, nasypte do ní lasagne a uvařte je podle návodu na obalu.
Do mísy vyklopte tvaroh, přisypte moučkový cukr a utřete dohladka. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky.
Plátky lasagní servírujte s kousky jahod, utřeným tvarohem a jahodovou omáčkou. Na závěr je posypte skořicí.
PRIMA TIP: Lasagne můžete „postaru“ jahodami také proložit a s jahodovou omáčkou a tvarohem, do kterého jste zašlehali vejce, zapéct v troubě.