Suroviny
- jahody (z toho 200 g na omáčku) 500 g
- máslo 50 g
- cukr krystal 1 lžíce
- lasagne 8 plátků
- tučný tvaroh 250 g
- moučkový cukr 1 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
- Omyjte a pokrájejte jahody na omáčku a vložte je do hrnce. Přidejte máslo a cukr a zahřívejte na mírném plameni. Vařte, až se jahody rozpadnou a omáčka zhoustne.
- Postavte hrnec s osolenou vodou na plotnu a přiveďte k varu. Jakmile se voda v hrnci začne vařit, nasypte do ní lasagne a uvařte je podle návodu na obalu.
- Do mísy vyklopte tvaroh, přisypte moučkový cukr a utřete dohladka. Jahody omyjte a nakrájejte na plátky.
- Plátky lasagní servírujte s kousky jahod, utřeným tvarohem a jahodovou omáčkou. Na závěr je posypte skořicí.
- PRIMA TIP: Lasagne můžete „postaru“ jahodami také proložit a s jahodovou omáčkou a tvarohem, do kterého jste zašlehali vejce, zapéct v troubě.