Suroviny
- čekanka (čekankové puky) 2 ks
- hlíva ústřičná 100 g
- lišky 200 g
- šalotka 3 ks
- máslo 1 lžíce
- bílý vinný ocet 3 lžíce
- olej (z vlašských ořechů) 4 lžíce
- slunečnicový olej 2 lžíce
- majoránka (nasekaná) 1 lžíce
- tymián (nasekaný) 1 lžíce
- cukr 1 špetka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
- Čekanku očistěte, omyjte, osušte a listy nakrájejte na sousta. Hlívy ústřičné očistěte, event. oškrábejte pomocí papírové kuchyňské utěrky. Lišky umyjte a dobře vysušte. Šalotky oloupejte a nasekejte najemno.
- Na pánvi rozehřejte máslo, šalotky na něm poduste dosklovata, přidejte houby a na středně vysoké teplotě je 5–6 minut opékejte.
- Sundejte pánev z plotny a houby nechte trochu vystydnout.
- Na dresink smíchejte ocet z bílého octa, ořechový olej, slunečnicový olej, majoránku, tymián, cukr, trochu soli a pepř.
- Na talíř naaranžujte kousky čekanky a houby a pokapejte dresinkem.