Na francouzské tousty
- toustový chléb 8 krajíců
- mléko 60 ml
- vejce 3 ks
- vanilkový lusk 1 ks
- cukr krystal 60 g
- sůl 1 špetka
- máslo (velký ořech) 1 ks
- moučkový cukr (na posypání)
Postup přípravy
- Nejprve si připravte maliny. Do malého kastrůlku dejte maliny spolu s cukrem. Pomalu zahřívejte a míchejte, než se šťáva, kterou maliny pustí, začne zlehka vařit. Sundejte ze sporáku a přikryjte, aby nevystydly.
- V nízké míse nebo pekáči s vyšší stěnou ušlehejte vejce s mlékem. Do vajec přimíchejte semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem seškrábněte semínka). Přidejte krystalový cukr a sůl.
- Připravte si pánev a rozehřejte ji na střední teplotu. Krajíčky toustového chleba položte do ušlehaných vajec s mlékem a máčejte asi 1 minutu. Tousty otočte a postup opakujte.
- Pánev zlehka vymažte máslem a začněte na ni pokládat tousty. Smažte je asi 3 minuty z každé strany, dokud nezhnědnou. Pozor, abyste je nespálili!
- Hotové tousty přendejte na talíře. Na každý toust dejte porci malin a posypte je moučkovým cukrem. Ihned podávejte.