reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Tousty s horkými malinami
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Francouzské tousty s malinami

Francouzské tousty s horkými malinami

Hodnoceno: 0x
Vyzkoušejte tousty obalené ve vajíčku a v mléku trochu jinak – sladčeji a jemněji. Voňavé maliny dodají chuť léta! Ideální snídaně do postele pro vaši lásku nebo víkendová radost pro děti :)
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Suroviny (4 porce)

na maliny:

reklama

Postup

  1. Nejprve si připravte maliny. Do malého kastrůlku dejte maliny spolu s cukrem. Pomalu
    zahřívejte a míchejte, než se šťáva, kterou maliny pustí, začne zlehka vařit. Sundejte ze sporáku a přikryjte, aby nevystydly.
  2. V nízké míse nebo pekáči s vyšší stěnou ušlehejte vejce s mlékem. Do vajec
    přimíchejte semínka z vanilkového lusku (vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem
    seškrábněte semínka). Přidejte krystalový cukr a sůl.
  3. Připravte si pánev a rozehřejte ji na střední teplotu. Krajíčky toustového chleba položte do ušlehaných vajec s mlékem a máčejte asi 1 minutu. Tousty otočte a postup opakujte.
  4. Pánev zlehka vymažte máslem a začněte na ni pokládat tousty. Smažte je asi 3 minuty
    z každé strany, dokud nezhnědnou. Pozor, abyste je nespálili!
  5. Hotové tousty přendejte na talíře. Na každý toust dejte porci malin a posypte je moučkovým cukrem. Ihned podávejte.

Sledujte celou epizodu

reklama

reklama