Suroviny
- vepřový bůček 1 kg
- červená cibule 2 ks
- cider 900 ml
- hladká mouka 1 lžíce
- černý pepř
- bobkový list
- badyán
- sůl
Postup přípravy
- Oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli společně s kořením vložte do pekáče. Maso osolte, položte na cibuli s kořením a zalijte 600 ml jablečného cideru.
- Vložte do trouby předehřáté na 150 °C a přiklopené pečte cca 4 hodiny.
- Na upečené maso položte např. hrnec s vodou a takto zatížené nechte v chladu nejméně 2 hodiny odležet.
- Poté bůček rozdělte na porce, které opečte kůží dolů dokřupava na pánvi a dejte prohřát do trouby.
- Příprava omáčky: Výpek z bůčku vyduste do tuku, zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte zbylým jablečným ciderem. Povařte cca 15 minut a sceďte.
- Presovaný vepřový bůček podávejte s bramborovou kaší, jablečným chutney a omáčkou z jablečného cideru.