Suroviny
- hovězí svíčková (pečeně)
- mrkev 10 ks
- sůl
- petržel
- celer
- masox
- smetana na vaření
- pepř celý
- nové koření
- bobkový list
- cukr 3 lžíce
- máslo
- olivový olej
- citron 1 měsíček
- brusinky
- citron 4 kolečka
Postup přípravy
- Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme do zlatova, zeleninu nakrájenou na kostky hodíme k cibulce a restujeme, dokud zelenina nezměkne a nezesklovatí.T
- rošku osolíme, přidáme 2-3 lžičky cukru, podlijeme vývarem a vložíme svíčkovou a koření. Společně vaříme v tlakovém hrnci asi hodinu a půl, záleží na mase.
- Pak maso vyndáme z hrnce a zeleninu rozmixujeme (nezapomeneme vyndat veškeré koření).
- Přidáme smetanu a necháme ještě provařit, nakonec vhodíme kostku másla pro zjemnění omáčky.
- Dochutíme a podáváme s houskovým knedlíkem a terčíkem s citronu, šlehačky a brusinek
Autor receptu: Michaela Stránská