Na čokoládovou polevu
- šlehačka 1 dávka
Postup přípravy
1
Do misky dáme 4 žloutky a přidáme cukr
Utřeme, necháme rozpustit máslo, přidáme ke žloutkům a cukru, promícháme, přisypeme mouku a prášek do pečiva
2
Nastrouháme kůru z pomeranče a vymačkáme šťávu z půlky pomeranče
Promícháme
Ušleháme sníh ze 4 bílků a vmícháme do těsta
Vylijeme na plech s pečicím papírem a dáme péct na asi sedm minut
3
Na krém povolíme půlku másla (cca 125 g), přidáme tvaroh, šlehačku, cukr a vanilku, promícháme na hladký krém, do krému přidáme kousky čerstvého pomeranče
4
Vychladlé těsto potřeme pomerančovým džemem, krémem, zalejeme čokoládou a dáme vychladit
5
Hrnkem vykrojíme z těsta kolečka
Spodní kolečko potřeme džemem, dáme trochu krému a přiklopíme druhým kolečkem, to polejeme čokoládou, ozdobíme čokoládovým lístečkem kouskem máty a pomerančem a máme z plechu minidortíčky
strouhanku
Touto masovou směsí naplníme lodičky cuket, dáme zapéct, předdokončením je posypeme sýrem