Suroviny
Postup přípravy
1
Pomeranč omyjeme, kůru ostrouháme a šťávu vylisujeme (asi 80 ml šťávy)
2
Piškoty poskládáme do ploché nádoby
Pokapeme je likérem a šťávou
3
Čokoládu rozlámeme a za stálého míchání při mírné teplotě rozpustíme v šesti lžících vody
4
Oddělíme žloutky od bílků
Z bílků a lžíce moučkového cukru ušleháme pevný sníh
Žloutky, zbývající moučkový cukr, instantní espresso, zázvor a 2 lžíce horké vody ušleháme do pěny
Postupně přidáváme tekutou čokoládu, potom máslo
Nakonec vmícháme sníh
5
Pěnu naneseme na piškoty
Chladíme nejméně čtyři hodiny
6
Ušleháme smetanu a navrstvíme ji na pěnu
Posypeme hnědým cukrem a pomerančovou kůrou
Podáváme