Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka z pečeného česneku

4 porce
do 1 hodiny
Polévka z pečeného česneku
Polévka z pečeného česneku Autor: KitchenStory.cz
Pečením česnek zratí svou štiplavost a naopak získá nevšední oříškovou příchuť a přitom si stále zachovává typické česnekové aroma. Je skvělý jen tak na chleba, ale můžete s ním v kuchyni čarovat i dál. Například ho zkuste vmíchat do bramborové kaše nebo připravit tuto luxusní krémovou polévku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C a hlavy česneku rozřízněte v půli. Ty vyskládejte do pečicí formy nebo na pekáč, osolte a zakápněte olivovým olejem. Je potřeba česnek při pečení čas od času zkontrolovat, aby se nepřipálil, můžete do pekáče přidat trošku vývaru nebo vody. Důležité je znát sílu česneku, jednou vám do polévky stačí 3 hlavy a jindy můžete přidat až 7 palic a pořád nic.
  2. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na kapce olivového oleje. Přidejte bílé víno a nechte odpařit všechen alkohol v něm obsažený. Přidejte oloupané a nakrájené brambory, zalijte vývarem a nechte povařit, dokud nezměknou. Díky nim bude polévka zahuštěná a není tak potřeba používat mouku.
  3. Česnek vytáhněte z trouby a vyloupejte ho ze slupky. Dejte česnek do polévky a společně s bramborami rozmixujte ponorným mixérem. Lepší je přidávat česnek po částech, aby nebyla polévka moc česneková. Přece jen vůně a chuť pečeného česneku je výrazná. Zalijte smetanou, která polévku krásně zjemní a přidá další chuť. Nakonec je třeba polévku dochutit solí a pepřem.
  4. Při servírování polévku zakápněte dýňovým olejem, ale není to nutné. A je spoustu dalších možností, jak polévku na závěr doladit k dokonalosti. Můžete přidat orestované mandlové lupínky, petrželové pesto nebo jen kapku olivového oleje.
Reklama

Polévka z pečeného česneku  Foto:

Polévka z pečeného česneku                                                                                       Foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Recept

Pečený česnek Foto:

Pečený česnek

Přišla nečekaná návštěva? Nebo se vám nechce moc vařit, ale máte chuť na něco ukrutně dobrého? Upečte si česnek !
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama