Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka z medvědího česneku s portským vínem

2–4 porce
do 30 minut
Polévka z medvědího česneku s portským vínem
Polévka z medvědího česneku s portským vínem Autor: Michal Šajmir
Medvědí česnek je fantastická jarní bylina s jemně štiplavou chutí a nezaměnitelnou vůní. Užijte si krátké období, kdy se dá sehnat čerstvý a připravte z něj třeba tuto lahodnou polévku, která se hodí i pro slavnostní příležitosti. Je totiž skvostná!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Šalotku zlehka orestujte na másle, přidejte na kostičky nakrájené brambory a podlijte portským vínem. Nechte přejít varem, přidejte vývar a vařte do změknutí brambor.
  2. Poté přidejte smetanu a najemno posekané listy medvědího česneku, krátce povařte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na závěr dochuťte solí a pepřem.
Reklama

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Medvědí česnek

Medvědí česnek vnese do kuchyně vůni a chuť jara

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama