Vývar
- kuřecí krky 500 g
- voda cca 2 l
- česnek 1 stroužek
- cibule 2 ks
- sůl 1 a 1/2 lžičky
- sójová omáčka
- mirin
- cibule 1 ks
Ostatní
- široké nudle 2 svazky
- hovězí svíčková (velmi tenké plátky) cca 20 ks
- vejce 2 ks
- pšeničné klíčky (baby mungo, čočka, vojtěška)
- červená řepa
- řasa nori (menší plátky)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Začněte samozřejmě vývarem. Drůbeží krky zalijte vodou, přidejte oloupanou cibuli, dále česnek a osolte.
- Vařte pozvolna na středním plameni alespoň 1 hodinu (indukce stupeň 6). Poté vývar sceďte (náš byl mastnější, ale ničemu to nevadilo), dochuťte sójovou omáčkou a vínem mirin.
- Přisypejte červenou cibulku nakrájenou na kolečka a zahřívejte na nízkém plameni, ať se vám nevyvaří.
- Ve stejnou chvíli dejte vařit nudle (podle návodu, já vařila 5 minut) a vajíčka – také cca 5 až 6 minut (záleží na vás, jak moc tekutý chcete žloutek).
- Mezitím osolte a případně opepřete tenké plátky hovězí svíčkové. Až budete mít hotové nudle i vejce, pokrájejte jarní cibulku, připravte klíčky, výhonky i řasy.
- Vývar znovu přiveďte k varu a velmi rychle v něm povařte plátky masa – bude stačit opravdu jen malá chvilička, když budete mít maso tence nakrájené.
- Do misek naservírujte nudle, naaranžujte plátky masa a zalijte horkým vývarem.
- Polévku doplňte o jarní cibulku, klíčky a plátky řas. To vše skvěle doplní vejce a výhonky červené řepy.