Hlavní chod
- kuře 2 ¼ ks
- voda cca 2 l
Játrové knedlíčky
Postup přípravy
Dáme vařit vodu, do ní dobře vyprané maso, osolíme (raději méně, dosolit můžeme vždycky), přidáme nastrouhanou zeleninu (menší mrkvičku, ¼ menšího celeru, nadrobno nakrájenou cibuli, 4 stroužky česneku) a necháme vařit cca 30 minut
Pokud se nám vyvařilo příliš mnoho vody, dolijeme
Nudle uvaříme zvlášť ve slané vodě 3 až 4 minuty, slijeme a prolijeme studenou vodou
Dále nakrájíme maso a zeleninu propasírujeme přes síto do polévky
Když máme polévku hotovou, dáme ji na kamna a připravíme nočky
Nakonec přidáme nudle
játrové „knedlíčky“: ¼ kila jater kuřecích nebo krůtích (rozmixovat)1 vejcesůl, pepřstrouhaná houska (strouhanka)2 stroužky česneku Ingredience rozmícháme a uděláme z nich tužší těsto
Hlavní chod: Polévka s játrovými knedlíčkyIngredience:
|