Suroviny
- rajče 4 ks
- ančovička 8 ks
- tuňák 200 g
- capari 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- majonéza 100 ml
Postup přípravy
Rajčatům uřízneme vršek a vydlabeme je. Vše opláchneme, aby nikde nezůstala semínka. Tvrdou část vydlabaného vnitřku nakrájíme na kousky (bez semínek). Rajčata obrátíme, aby z nich odkapala voda.
Capari opláchneme od octa. Vložíme do nádoby s vydlabanou částí rajčat, ančovičkami, tuňákem, citronem a rozmixujeme. Potom smícháme s majonézou. Touto směsí plníme rajčata, odříznutý vršek přiklopíme.
Zdobíme dle fantazie, můžeme použít capari a tymián.
Předkrm:
Plněná rajčata
Ingredience:
- 4 velká rajčata
- 8 naložených ančoviček
- 200 g tuňáka v plechovce
- 2 lžíce solených capari
- 1 lžíce citronové šťávy
- 100 ml majonézy