Postup přípravy
Bílky ušleháme s polovinou cukru do husté pěny, pak pomalu vešleháme zbytek cukru, žloutky a mouku rozmíchanou s kakaem
Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem, který můžeme pro jistotu ještě lehce potřít olejem
Rovnoměrně rozetřeme a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175 stupňů asi 15 minut
Upečené těsto sesuneme z plechu na rozprostřenou čistou utěrku, 2–3 minuty necháme zchladnout a poprášíme kakaem
Svineme i s utěrkou a necháme vychladnout asi 10 minut
Mezitím ušleháme šlehačku, jíž potřeme vychlazené těsto
Ke kraji, od nějž budeme roládu balit, naneseme lžící trochu brusinkového džemu, aby červená byla uprostřed
Roládu svineme, zabalíme do alobalu a uložíme na chladné místo
Dezert: Piškotová roládaIngredience:
|