Hlavní chody brambory à la harmonika
- brambory 5 kus
Suroviny
- mletá paprika 1 lžička
- olej 4 lžíce
Suroviny
- bílé víno 2 dl
Hlavní chody brambory à la harmonika
- drcený kmín neuvedeno neuvedeno
- pepř neuvedeno neuvedeno
- sůl neuvedeno neuvedeno
- grilovací koření neuvedeno neuvedeno
- olivový olej neuvedeno neuvedeno
Postup přípravy
Brambory oloupeme nebo je můžeme použít i ve slupce. Na kolečka nakrájíme klobásu a česnek, cibuli na půlměsíčky, slaninu na tenké menší plátky. Brambory na několika místech nakrojíme tak, aby nám zůstaly vcelku a vytvořily otvory pro suroviny, které do nich vložíme. Mezi plátky střídavě vkládáme klobásu, bůček, cibuli a česnek. Každou bramboru zalijeme troškou olivového oleje, posypeme kořením, přikryjeme a dáme zapéct přikryté do trouby na 180 °C na 45 minut.
Pikantní zasněžená kotleta
Ingredience: 4 vepřové kotlety lžička mleté papriky 4 lžíce oleje 1 větší cibule 4 stroužky česneku 2 dl bílého vína 4 lžičky hořčice 150 g tvrdého sýru
postup: Kotlety naklepeme a na okrajích nařízneme. Po obou stranách osolíme, posypeme paprikou a na oleji zprudka opečeme. Na troše oleje osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme ji ke kotletám. Podlijeme částí vína a necháme dusit. Občas kotlety obrátíme a podle potřeby poléváme vínem. Na změklé maso nasypeme nadrobno nasekaný česnek, zalijeme zbytkem vína a necháme prohřát. Na talíři každou kotletu potřeme hořčicí a posypeme silnou vrstvou strouhanou sýra.
Hlavní chody Brambory à la harmonika
Ingredience:
- 5 větších brambor
- pikantní klobása
- 150 g anglické slaniny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 150 g tvrdého sýru,
- drcený kmín
- pepř, sůl
- grilovací koření
- olivový olej