Náplň 2
- slanina 1 dávka
Head
- sádlo 150 g
- jedlá soda 1 lžička
- droždí 1 kostka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Příprava:
Parmazán a letní lanýž nastrouháme v poměru půl na půl a necháme dva dny v lednici, aby sýr do sebe natáhl vůni houby.
Bramborové noky uvaříme v zeleninovém vývaru. Strouhanou směs nasypeme do rozpálené pánve a noky přihodíme a promícháme.
Můžeme podávat ozdobené strouhaným lanýžem.
V míse rozmícháme droždí s trochou vody, přidáme rozpuštěné sádlo a hladkou mouku, osolíme. Vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme půl hodiny odpočinout pod utěrkou. Potom ho vyválíme a vykrojíme kolo o průměru asi 25cm. Placku na sucho opečeme na pánvi.Placku potřeme smetanovým sýrem, na jednu polovinu dáme rukolu a šunku, přehneme a narychlo opečeme na pánvi. Druhou variantou jsou vařené špenátové listy s bílou slaninou, placku opět přehneme a zapečeme.