Krém
- zakysaná smetana 2 kelímky
- tvaroh 1 vanička
Piškot
- hladká mouka 4 lžíce
- cukr 4 lžíce
Krém
- prášek do pečiva 0.5 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- kakao
- granko 1 lžíce
- máslo 1/2-1 kostka
- čokoláda na vaření 1 ks
Postup přípravy
Piškot: Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, poté postupně přidáváme mouku. Můžeme přidat půl pytlíku prášku do pečiva. Jemně vmícháme bílek. Vylijeme do formy a dáme do vyhřáté trouby, kde pečeme na 160 stupňů 20 minut. Během pečení neotvíráme troubu! Pak ještě necháme chvíli dojít v troubě, jinak nám piškot spadne! Po vychladnutí natřeme piškot půlkou krému.
Krém: Vyšleháme si šlehačku. V jiné míse utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme tvaroh, kysanou smetanu a vyšlehanou smetanu. Šleháme ideálně pět minut.
Krém si rozdělíme na dvě části. Jednu necháme světlou a do druhé přidáme kakao a granko. Na krém dáme druhý piškot s druhou půlkou (tmavou s kakaem a grankem) krému. Navrch položíme třetí piškot.
Na konec polijeme čokoládovou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou na vaření. Dáme vychladit - ideálně přes noc.