Suroviny
Postup přípravy
- Bylinky nasekáme najemno a dáme je do mísy s máslem v pokojové teplotě, mírně osolíme a vyšleháme mixérem nebo metlou.
- Kuřátka si opláchneme ve vodě a osušíme utěrkou. Pak je položíme prsy nahoru a otvorem zajedeme prsty pod kůži a snažíme se opatrně oddělit kůži od masa, abychom ji nepotrhaly. Na prsa pod kůži vetřeme bylinkové máslo a zbytek dáme do břišního otvoru. Přidáme tam i čtvrtky opláchnutého citronu.
- Takto připravená a osolená kuřátka dáme na pekáč prsy nahoru a přidáme seříznuté celé paličky česneku. Obsah pekáče mírně zakápneme olivovým olejem a podlijeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C do zlatova.
- Servírujeme celé kuřátko na porci s jednou paličkou pečeného česneku a vařeným bramborem přelitým výpekem.
Autor receptu: Michal Toman