Suroviny
- celé kuře, omyté a osušené 1 ks (cca 1,5 kg)
- palice česneku překrojená napůl 1 ks
- změklé máslo 50 g
- marináda Kikkoman Teriyaki 1 lžíce
- citron překrojený napůl 1 ks
- čerstvé lístky tymiánu 1 lžíce
- brambory, oloupané a nakrájené na větší kousky 700 g
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory vařte 10 minut, pak je slijte. Máslo smíchejte s marinádou Teriyaki a lístky tymiánu. Směsí potřete celé kuře, pak do dutiny vložte citron a česnek. Kuře vložte do velkého pekáče a rozložte kolem něj brambory.
- Pečte v troubě 75 minut, brambory pravidelně otáčejte, dokud nebudou upečené a křupavé.
- PRIMA TIP: Podávejte s vaší oblíbenou zeleninou.