Hlavní chod
- králičí stehno 6 ks
- vepřové maso kousek ks
Brambory istanbul
- petržel podle chuti ks
Hlavní chod
- česnek podle chuti ks
- cibule podle chuti ks
- rozmarýn 1.5 polévková lžíce
- zázvor kousek ks
- sůl opatrně ks
- pepř trocha ks
- česnekové grilovací koření trocha ks
- drůbeží vývar podle potřeby ml
- sójová omáčka trocha ks
- olivový olej trocha lžíce
Postup přípravy
Stehna prošpikujeme slaninou a česnekem. Rozmarýn jemně nasekáme nebo rozdrtíme v hmoždíři. Zázvor a zbytek česneku i anglické slaniny nakrájíme najemno. Vše dáme do mísy, rukama pořádně promícháme a vložíme do pekáčku. Podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání asi 1–1 ½ hod.
Brambory Istanbul: Brambory oloupeme a uvaříme. Promícháme je s máslem a petrželkou. Na talíři je sypeme podle chuti balkánským sýrem.
Hlavní chod:
Pečená králičí stehna s rozmarýnem a zázvorem, brambory Istanbul
Ingredience:
- 6x králičí stehno (můžeme přidat i kousek vepřového masa – plecko, bůček)
- 200 g anglické slaniny
- česnek, cibule (podle chuti)
- 1 ½ polévkové lžíce drceného čerstvého rozmarýnu
- kousek zázvoru, sůl (opatrně), pepř, trocha česnekového gril. koření
- drůbeží vývar (může být i z kostky), trocha sójové omáčky a olivový olej