Head
- kachní stehna 5 kusů
 - česnek 1 stroužek
 
Brambory dauphinoise
- smetana 1 kus
 
Červené zelí
- červené víno 200 ml
 - cukr 1 lžíce
 - kachní sádlo 2 lžíce
 - kmín 1 špetka
 
Postup přípravy
1. Kachní stehna osolíme, přidáme trochu česneku a svého oblíbeného koření. Navrch poklademe větvičky rozmarýnu a plátky pomeranče. Zakryjeme a pečeme pomalu přes dvě hodiny.
2. Na brambory Dauphinoise si nejprve okořeníme smetanu, do níž přidáme i drcený česnek. Potom si syrové brambory očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Prokládáme je v zapékací misce strouhaným sýrem a nakonec zalijeme smetanou a dáme péct.
3. Hlávku červeného zelí zbavíme košťálu a čtvrtky hlávky si nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli na kostičky. Na sádle si uděláme z cukru karamel, osmažíme cibuli i zelí, které necháme dusit v červeném a portském víně. Osolíme, můžeme přidat trochu kmínu, nakonec dochutíme.