Suroviny
- kančí panenka
- červené víno 1 dcl
- Rozmarýn
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Na pyré
- Hruška 2 ks
- Voda 2 dcl
- anglická hořčice
- kremžská horčice
- Máslo
- Tymián 3 snítky
- Sůl
Na brambory.
- brambory
- Olivový olej
Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Hrušky rozpulte, oloupejte, zbavte je jádřinců a dejte povařit do osolené vody. V kastrůlku nechte rozehřát máslo, přisypte lístky tymiánu a poduste v něm uvařené hrušky. Pak je vyndejte stranou, rozmixujte a vraťte zpátky do kastrůlku. Přidejte lžičku anglické a kremžské hořčice a promíchejte.
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na silné plátky a orestujte na olivovém oleji.
- Panenku očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a panenku nechte orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndejte stranou, pánev zalijte červeným vínem a šťávou z kančího masa a nechte odpařit.
- Na talíř nandejte hruškové pyré, opečené brambory, nakrájenou panenku a polijte omáčkou z červeného vína.