Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Panenka z divočáka s hruškovým pyré

4 porce
do 1,5 hodiny
Panenka z divočáka s hruškovým pyré
Panenka z divočáka s hruškovým pyré Autor: archiv Prima
Máme pro vás tip na slavnostní oběd či večeři. Vyzkoušejte recept od Zdeňka Pohlreicha na panenku z divočáka a doplňte ho jemným hruškovým pyré.
Reklama

Všechny recepty z 21. dílu s tématem KANČÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. Hrušky rozpulte, oloupejte, zbavte je jádřinců a dejte povařit do osolené vody. V kastrůlku nechte rozehřát máslo, přisypte lístky tymiánu a poduste v něm uvařené hrušky. Pak je vyndejte stranou, rozmixujte a vraťte zpátky do kastrůlku. Přidejte lžičku anglické a kremžské hořčice a promíchejte.
  2. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte, nakrájejte na silné plátky a orestujte na olivovém oleji.
  3. Panenku očistěte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a panenku nechte orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndejte stranou, pánev zalijte červeným vínem a šťávou z kančího masa a nechte odpařit.
  4. Na talíř nandejte hruškové pyré, opečené brambory, nakrájenou panenku a polijte omáčkou z červeného vína.
Reklama

Panenka z divočáka s hruškovým pyré Foto:

Panenka z divočáka s hruškovým pyré Foto:

Zdeněk Pohlreich Foto:

Zdeněk Pohlreich, foto: archiv Prima

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama