Dezert
- ovocný želé řez
Korpus
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
1. Nejprve si uděláme krém, ať může vychladnout. Uvařit jeden pudink v méně než půllitru mléka, více osladit, nechat vystydnout, pak sloupnout kůžičku z pudinku. Do změklého másla vyšlehat požadované množství pudinku, natřít na pudink, ozdobit ovocem a zalít želatinou a dát ztuhnout do ledničky.
2. Z celých vajec, cukru a soli vyšlehat hladkou pěnu, pak lehce vařečkou vmíchat hladkou mouku. Položit na plech pečicí papír, na to dát dortovou formu (bez spodního plechu), dovnitř nalít těsto a rozetřít a mírně zvednout okraje. Péct na 150°C do zlatova.
3. Po upečení posypat moukou, strhnout papír, nechat vychladnout, odkrojit od ráfku. Korpus namazat krémem, položit ovoce a zalít želatinou a nechat ztuhnout.
Dezert:
Ovocný želé řez
Ingredience:
Korpus:
2 celá vejce2 lžíce krupicového cukru2-3 lžičky hladké moukyšpetka soliovoce na ozdobuželatina
Krém:
1 pudinkméně než 1/2 l mléka plnotučnéhocukr dle chuti