Poleva
- voda 500 ml
Krém
- zakysaná smetana 250 ml
Těsto
- cukr 200 g
Poleva
- vitacit g
Těsto
- olej 100 ml
- prášek do pečiva
Postup přípravy
Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Cukr utřeme se žloutky, vmícháme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a necháme upéci. Mezitím si ušleháme šlehačku a vanilkový cukr dotuha, vmícháme zakysanou smetanu a tou směsí potřeme vychladlý upečený korpus. Na krém poklademe ovoce nakrájené na kolečka a polijeme želatinovou polevou. Polevu připravíme z vody, do které vmícháme cukr, pudink a vitacit. Za stálého míchání uvedeme k varu a ihned zchladíme ve vodní lázni. Vychladlou polevou potíráme řezy.