Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků, v míse bílky ušleháme dotuha
V druhé míse ušleháme žloutky, cukr a přidáme olej, mléko a postupně mouku s práškem do pečiva
Do vzniklé směsi jemně vmícháme sníh
Pekáč vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto, které uhladíme lžící a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15–20 min
Po upečení dáme vychladnout, poté zdobíme čerstvým kompotovaným ovocem nakrájeným na plátky a zalijeme želatinou, koupenou a uvařenou dle návodu
Vychladíme a krájíme na kostky, které můžeme ozdobit před podáváním šlehačkou a posypat čokoládovým posypem
Dezert:
Ovocné želatinové řezy
Ingredience:
- 4 vejce
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce stolního oleje
- 5 lžic mléka
- 10 lžic polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva