Suroviny
- brusinky 3/4 hrnku
- marmeláda (rybízová) 2 lžíce
- rajský protlak 2 lžíce
- dijonská hořčice 1 lžíce
- worcesterová omáčka
- balzamikový ocet
- pomeranč 1 ks
- mletý zázvor
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 10. dílu s tématem OVOCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Do hrnce nasypte brusinky (asi ¾ hrnku), asi 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rybízové marmelády a lžíci dijonské hořčice. Dochuťte kapkou worcesteru a balsamikového octa a nechte zavařit.
- Mezitím oškrabejte kůru z půlky pomeranče, nakrájejte ji na drobné kostičky a přisypte do hrnce. Z pomeranče vymačkejte do omáčky šťávu. Chvilku povařte, dochuťte ještě špetkou mletého zázvoru.
- Omáčku nechte vystydnout a můžete podávat, hodí se ke studeným paštikám a masům, ke zvěřině, apod.