Základní piškotové těsto na korpus
- vejce 4 kusy
- polohrubá mouka 160 g
- olej 4 lžíce
- cukr krupice 160 g
Základní dortový krém
- mléko 0.5 l
- pudink (s příchutí podle přání) 3 balení
- moučkový cukr 1 lžíce
- máslo 250 g
Postup přípravy
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky dáme do mísy a začneme šlehat. Jakmile se začne tvořit sníh, přidáme cukr a šleháme do úplného zhoustnutí. Do vzniklé tuhé pěny zašleháme žloutky s olejem a nakonec vmícháme opatrně mouku (nejlépe po částech přes sítko). Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 15-20 min na 170 stupňů. (Pozor: Troubu prvních 10-15 min neotvíráme, aby se teplota nesnížila a piškot neklesl!).
- Uvaříme pudink z mléka, prášku a 1 lžíce cukru. Hotový odstavíme a častěji při chladnutí promícháme, abychom zabránili vytvoření škraloupu. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do světlého krému. Když je pudink vychladlý, opatrně po malých dávkách jej vešleháme do máslového základu. (Pozor: Obě složky by měly mít přibližně stejnou teplotu, aby se krém nesrazil!). Vychladlý korpus rozřežeme, naplníme vychladlým krémem. Marcipánovou hmotu rozválíme (aby nelepila, můžeme použít trochu škrobu) a korpus ozdobíme dle přání.