Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Kublanka.cz
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami

Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami

Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami Zdroj: Kublanka.cz

  • Zavřít
Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami

Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami Zdroj: Kublanka.cz

Moje hodnocení
13x

Pokud už teď přemýšlíte nad víkendovým obědem, máme pro vás tip. Famózní kotletu s takto připraveným bramborem si doma zamilujete!

4 porce
60 minut
Seznam.cz banner

Nakládaná kotleta

  • vepřové kotlety (vepřové kotlety s kostí, silné plátky (3–5 cm)) 4 ks (žloutky + ušlehaný sníh)
  • sůl 280 g
  • cukr krupice 240 g
  • voda (vody) 1 l
  • jalovec (celý jalovec) 2 lžičky
  • černý pepř (celý černý pepř) 1 lžičky
  • česnek (celé hlavičky česneku, přepůlené) 2 ks + 4 neoloupané stroužky
  • tymián 4 větvičky
  • slunečnicový olej 4 lžíce
  • máslo 6 lžic
  • led (kostky ledu) 2 a 1/2 l

Petrželkové brambory

  • brambory (typu A) 1 kg
  • hladkolistá petržel velká hrst
  • slunečnicová semínka (opražená) 60 ml + 1 lžíce
  • strouhaný parmazán 2 lžíce
  • česnek 1 stroužek
  • citron 1 ks
  • olivový olej cca 60 ml
  • pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 1 l vody. Přidejte sůl, cukr krupici, jalovec, černý pepř, přepůlené hlavy česneku a 2 větvičky tymiánu. Jakmile se sůl a cukr zcela rozpustí, stáhněte z ohně a přelijte nálev do mísy s ledem. Za stálého míchání nechte led zcela rozpustit. Do nálevu přidejte kotlety s kostí, mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte 8–12 hodin odležet v lednici.
  2. Troubu předehřejte na 230 °C. Naložené kotlety vyndejte z nálevu a dobře je osušte papírovou utěrkou. Ve velké silnostěnné pánvi (vhodné do trouby) rozehřejte na mírném ohni slunečnicový olej a vložte kotlety. Jakmile kotlety začnou hnědnout (3–4 minuty), obraťte je a opečte i z druhé strany do světle hnědé barvy. Poté kotlety otáčejte po zhruba 2 minutách, až získáte z obou stran zlatavě hnědou barvu. Kotlety i s pánví dejte dopéct do předehřáté trouby (14–15 minut), kde je rovněž průběžně otáčejte.
  3. Opečené kotlety vyndejte z pánve a olej opatrně slijte. Pánev znovu rozehřejte na mírném ohni, přidejte máslo, neoloupané stroužky česneku, zbylé větvičky tymiánu a opečené kotlety, které ihned začněte přelévat rozpuštěným máslem. Vařte až do okamžiku, kdy máslo začne vonět po oříšcích (2–3 minuty). Kotlety zabalte do alobalu a nechte je před podáváním 10–15 minut odpočinout. Podávejte s petrželkovými bramborami.
  4. Petrželkové brambory: Brambory důkladně vyčistěte kartáčkem a uvařte je v osolené vodě doměkka. Mezitím v mixéru rozmixujte dohladka 60 ml opražených slunečnicových semínek, velkou hrst hladkolisté petrželky, česnek, parmazán a najemno nastrouhanou kůru z citronu (pouze žlutá část). Poté přilijte 60 ml olivového oleje a znovu krátce promixujte. Pokud je pesto příliš suché, přidejte 1–2 lžíce olivového oleje a znovu promixujte. Dochuťte citronovou šťávou z cca ½ citronu, solí a pepřem.
  5. Uvařené brambory slijte, přepulte, promíchejte je s připraveným pestem, posypejte zbylými slunečnicovými semínky a ihned podávejte.
Kublanka.cz

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě Sladké

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Maso

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem Těstoviny
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny Maso

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky Sladké

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky


Přečtěte si také

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Kysané zelí jako přírodní probiotikum! Naučte se poznat to, které je skutečně zdraví prospěšné

Kysané zelí jako přírodní probiotikum! Naučte se poznat to, které je skutečně zdraví prospěšné

Sladké
Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Maso
Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Polévky
Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Sladké
Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Prostřeno!
Prostřeno: Italské tiramisu sypané strouhanou bílou a mléčnou čokoládou, zdobené physalisem

Prostřeno: Italské tiramisu sypané strouhanou bílou a mléčnou čokoládou, zdobené physalisem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem
6

Lazy ravioli lasagna aneb líné lasagne s rajčatovou omáčkou a mletým masem

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro Těstoviny

Pappardelle al Cinghiale – čerstvé pappardelle s pomalu dušeným ragú z divočáka podle restaurace Rossopomodoro

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Bábovka s krémem à la dort – slavnostní dezert v netradiční podobě

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky Sladké

Jablečné cupcakes se skořicovým krémem podle Coolinářky

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky Sladké

Makové řezy s povidly a čokoládovou polevou – vláčný moučník jako od babičky

Maso
Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Maso

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši Polévky

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Maso
Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Kuře v krémové parmazánové omáčce s květákem a špenátem – vydatná večeře pro chladné dny

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve Vegetariánské

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl Maso

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl Polévky

Ořechová polévka s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou – originální chuťová kombinace na sváteční stůl

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Maso
Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva Předkrmy a chuťovky

Slaná žemlovka s hráškem a šunkou – jednoduchá a levná večeře ze zbytků pečiva

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Vegetariánské
Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Pečená dýně s vejci a čedarem – jednoduchá podzimní večeře z jedné pánve

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem Polévky

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Maso
Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem Přílohy

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Arogance, to jsem nezažil, pustil se Havlíček do Decroix. Ministryně odmítá rozpočtový „cirkus“ Loupež v pařížském Louvru: Zloději ujeli na skútrech, slavné muzeum bylo mimořádně uzavřeno Beru si dovolenou, oznámil Babiš. Rýpl si do Lipavského, vládu nařkl z krádeže a plýtvání

prima-zeny

Jedna z nejnáročnějších misí je tu. Na Krakovci si hráči prověří, nakolik si mohou důvěřovat Táta Vojty Kotka natočil dojemné záběry. Hubísek Kotek je celý Vojta v jeho věku Vojta Kotek složil manželský test: V jednoduchém kvízu ukázal, jak dobře zná Radanu

prima-zoom

Skotská vesnička a fanoušci UFO Popravil podnikatele v centru Prahy za bílého dne. Nájemný vrah Mangarov spravedlnosti nakonec unikl Který sval v lidském těle je nejsilnější? Není to biceps. Ani jazyk

prima-fresh

Smažené mleté maso v bramborových kroketách – nevšední chuťovka i hlavní chod Konfitované kachní žaludky s ragú ze zelené čočky – delikatesa pro trpělivé gurmány Kimchi jjigae – korejská pikantní polévka s bůčkem a tofu, která vás zahřeje na těle i na duši

prima-cool

Trailer hororu s vraždícím šimpanzem Proč lidé raději koukají na filmy na streamu, než aby šli do kina? Slavný spisovatel má velmi originální teorii Předělávka Akt X zřejmě našla „novou Scullyovou“. Seriál natočí režisér chválených Hříšníků

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Letošní Vánoce ovládne retro styl. Trendy budou i vintage ozdoby a velké mašle. Trnky, jeřabiny, mišpule i dřínky zesládnou, až když zmrznou Vysejte letničky, zasaďte strom. Užijte si podzim na zahradě a připravte ji na zimu

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.