Na bešamel
- ořech 1 špetka
Na bešamel
Head
- sůl
- protlak 2 lžíce
- pepř
- bobkový list 2 ks
- brambory 700 g
Postup přípravy
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na plátky a osolíme. Dáme na 30 minut odležet. Nasekanou cibuli a česnek zpěníme na 2 lžících oleje. Přidáme maso a opečeme je. Osolíme a opepříme. Dusíme 15 minut.
Předpřipravené uvařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Lilky osušíme a opečeme v troubě na 180°C.Troubu předehřejeme na 180 °C. Z mouky a másla upražíme jíšku. Přilijeme mléko a provaříme a přidáme sýr. Osolíme a opepříme.
Vymaštěnou formu vysypeme strouhankou a naplníme plátky brambor, mletého masa, lilků. Zalijeme omáčkou a sýrem. Pečeme asi 50 minut.