Suroviny
- ovesné vločky 2 hrnky
- mandlové mléko 2 hrnky
- hruška 1 velká nebo 2 menší
- med 4–5 lžic
- vejce 1 ks
- ořechy (nasekané) 3 lžíce
- skořice 1 a 1/2 lžičky
- kardamom 1/2 lžičky
- zázvor 1/2 lžičky
- hřebíček 1/2 lžičky
- kakaový prášek 1 lžička
- vanilkový extrakt 1 lžička
Z tohoto množství připravíte 24 mini muffinů, ale samozřejmě můžete použít i formu na klasické muffiny.
Postup přípravy
- Troubu si před začátkem práce rozehřejte na 180 °C. Stejně jako u většiny pečených věcí, i v tomto případě platí, že se zvlášť smíchají nejdříve suché ingredience a bokem všechny ingredience tekuté.
- K tekuté části těsta nezapomeňte přidat i vajíčko, které společně s ostatními ingrediencemi dobře promíchejte. Všechno nalijte do ovesných vloček a vytvořte těsto.
- Teď je na řadě hruška, kterou můžete zbavit slupky, a nebo také nemusíte, záleží na každém, nakonec ji nakrájejte na drobné kousky a přidejte k těstu. Vše pořádně promíchejte.
- Formu na pečení vymažte máslem nebo olejem a můžete plnit vzniklým těstem. Je lepší formičky zaplnit až nad okraj. Sice vyskočí, ale ne moc jako u klasických muffinů. Dejte péct alespoň na 25 minut. Záleží na tom, jak velké jste si muffiny vytvořili. Měly by být lehce zlatavé a uvnitř upečené.
- Na ozdobu můžete stejně jako my použít kousek čerstvého rozmarýnu, který vaše chuťové pohárky dostane do sedmého nebe!