Suroviny
Postup přípravy
Kukuřičnou krupici postupně vsypeme do 0,9 l osolené vody a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty
Vlijeme do vymaštěného pekáče (výška vrstvy cca 1 cm)
Necháme vychladnout a vykrajujeme různé tvary (např
srdíčka) Osmažíme je na pánvi na trošce olivového oleje dorůžova
Zeleninu očistíme a mrkev nakrájíme na plátky
Oblanšírujeme cca minutu ve vařicí osolené vodě, slijeme a prudce zchladíme ve vodě s ledem
Osušíme
I s kaštany orestujeme na másle
Vložíme na talíř
Mořského ďasa rozkrojíme na 5 kusů, orestujeme na olivovém oleji po obou stranách – na 1 cm masa asi 3 minuty
Vyjmeme a položíme na horký talíř
Ozdobíme rozmarýnem
Slijeme přebytečný olej z pánve
Do výpeku na pánvi vlijeme šťávu z vymačkaných hroznů, drůbeží vývar rozmíchaný s kukuřičným škrobem a provaříme
Na závěr přidáme čerstvé máslo
Mořský ďas s hroznovým sosem, teplou zeleninovou směsí a restovanou polentouIngredience:
|