Maso
- krůtí horní stehno maso None kus
Pečená zelenina
- chilli None kus
Syrová zelenina
- salát None kus
Zlatá zálivka
- pepř None kus
Fazolový salát
- petržel None kus
Bylinkový dip
- bylinky None kus
Hořčicový dip
- olivový olej None kus
Rajčatová omáčka
- olivový olej None kus
Grilovací omáčka
- paprika None kus
Čerstvé bylinky
- med None kus
Postup přípravy
Maso:
Grilovací omáčku připravíme rozdrcením všech pevných přísad (kromě bobkového listu) a jejich smícháním s dalšími ingrediencemi (s výjimkou medu a šťávy z půlky citronu a pomeranče). Omáčkou potřeme maso a zakryté pomalu pečeme při 150 až 170 °C asi 3 až 4 hodiny. Pak potřeme medem smíchaným se šťávou z půlky citronu a pomeranče a grilujeme asi 15 až 45 minut (podle výkonu grilu).
Pečená zelenina:
Zeleninu nakrájíme a smícháme s čerstvým nasekaným rozmarýnem a s ostatními složkami. Dáme do rozehřáté trouby na 200 až 220 °C a pečeme asi 20 minut.
Mix gril
Ingredience:
Maso:
- několik druhů masa v celku (např. jehněčí předeček)
- dobře vyzrálá hovězí žebra (mohou být i vepřová nebo kotleta s kostí)
- krůtí horní stehno
Pečená zelenina:
- máslová nebo dýně hokkaido
- brambory
- cibule
- česnek
- rozmarýn
- sůl
- pepř
- hnědý cukr
- olivový olej
- případně chilli
Syrová zelenina:
- mrkev
- řapíkatý celer
- listový salát
Zlatá zálivka:
- bílé balzamico
- med
- hořčice
- olivový olej
- sůl
- pepř
Fazolový salát:
- vařené fazole
- cibulka
- zlatá zálivka
- petrželová nať
Bylinkový dip:
- zlatá zálivka
- čerstvé bylinky
Hořčicový dip:
- jogurt
- trocha tvarohu
- pikantní hořčice
- olivový olej
Rajčatová omáčka:
- grilovaná rajčata
- koriandr
- citronová šťáva
- cibulka
- olivový olej
Grilovací omáčka:
- římský kmín
- fenyklová semínka
- sůl
- černý pepř
- 4 ks hřebíčku
- mletá paprika
Čerstvé bylinky:
- tymián (hrst)
- rozmarýn (hrst)
- 46 bobkových listů
- 6 stroužků česneku (cca)
- 1 pomeranč (kůra)
- 1 citron (kůra)
- balzamico
- 200 ml hustého rajčatového protlaku
- 50 ml olivového oleje
- šťáva z citronu a pomeranče
- lžíce medu