Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Marocký mrkvový salát s pohankou

2–4 porce
do 1 hodiny
Marocký mrkvový salát s pohankou
Marocký mrkvový salát s pohankou Autor: Kitchenette.cz
Pohanka je zdravá, plná prospěšných látek, a v našich krajích bývala dlouho tradičním jídlem. Jen jsme na ni časem ke své škodě pozapomněli. Zkuste ji zařadit do jídelníčku třeba právě v této úpravě, je to vynikající vegetariánské jídlo.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve uvařte pohanku. Pořádně ji propláchněte studenou vodou a poté ji dejte do hrnce se solí a zalijte ji 1 a půlnásobkem vody (tj. na 1 hrnek pohanky – 1,5 hrnku vody). Po 2–3 minutách varu hrnec odstavte a nechte pohanku 30 minut dojít pod přiklopenou pokličkou.
  2. Mrkve oškrábejte a nakrájejte podélně na přibližně stejně velké hranolky silné asi 1 cm. Dejte je do velkého hrnce s osolenou vroucí vodou a vařte na mírném ohni přibližně 10 minut tak, aby byly příjemné na skus, ale stále křupavé. Slijte vodu přes cedník a dejte stranou okapat.
  3. Ve velké pánvi rozehřejte olej nebo ghí a najemno nasekanou cibuli restujte, dokud nebude měkká a lehce zlatavá. Přidejte na plátky pokrájený či drcený česnek, chilli papričky, mleté koření a znovu restujte. Pak přimíchejte vařenou mrkev i pohanku, osolte, dobře promíchejte, odstavte a nechte vychladnout.
  4. Salát servírujte posypaný čerstvým nasekaným koriandrem, jemně pokrájenou jarní cibulkou a zakápnutý řeckým jogurtem. Pro další dochucení si nechte ještě trochu koriandru, jogurtu a spolu s citronem a solí i olivovým olejem je připravte na stůl, aby si každý mohl doladit jídlo podle svého!
Reklama

Marocký mrkvový salát s pohankou  Foto:

Marocký mrkvový salát s pohankou, foto: Kitchenette.cz

Kitchenette - Rok v kuchyni Foto:

Kitchenette

Rok v kuchyni

Blogerka Markéta Pavleje právě vydává bezchybnou prvotinu, založenou na úspěchu svého blogu.

Kniha je nejen pastvou pro oči, ale upoutá i jednoduchými, precizními recepty, seřazenými podle ročních dob.

Markéta je zcela zjevně mnohokrát vyzkoušela a tak každý recept doplňuje nejen návodným postupem, ale i spoustou dobrých rad. Objevné jsou i nejrůznější chuťové kombinace a použití méně známých surovin a také výtečné fotky z objektivu autorky.

Další tipy na skvělé nové kuchařky, ale i bonusový recept z této knihy, najdete v novém časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama